DIT IS WAAROM JE ONDER
FLANEL BEDDENGOED WIL SLAPEN.

Image 62519761076604

Als de temperatuur buiten daalt, is er niets lekkerder dan ’s avonds onder je warme, knusse dekbed kruipen. De keuze van je beddengoed speelt daarin een grote rol. Hoewel normaal katoen beddengoed het hele jaar door prima is, biedt flanel katoen beddengoed in de winter aanzienlijke voordelen. We hebben ze op een rijtje gezet voor je. De voordelen van Flanel Beddengoed versus Normaal Katoen Beddengoed:

1. Warmtebehoud

Flanel katoen heeft extra isolerende eigenschappen omdat het geweven is met een dikkere en pluizige structuur. In tegenstelling tot normaal katoen, vooral bekend om zijn ademend vermogen en koelheid. Deze fluffly structuur zorgt voor meer luchtpockets tussen de vezels, waardoor warmte wordt vastgehouden en koude lucht buiten blijft. Hierdoor biedt flanel beddengoed een behaaglijk warm gevoel, zelfs op de koudste winteravonden. De thermostaat in je slaapkamer kan waarschijnlijk uit.

2. Zachtheid en Comfort

Normaal katoen is lekker zacht, maar flanel katoen tilt comfort en zachtheid naar een hoger niveau. Het productieproces van flanel omvat het ruwen van de katoenen vezels, waardoor een licht pluizig oppervlak ontstaat. Dit maakt dat het heerlijk zacht en fluweelachtig aanvoelt. SNURK flanel katoen gaat bovendien nog een stap verder. Beide zijden van ons flanel worden geruwd, waardoor een dubbel zachte textuur ontstaat. Bovendien zorgt de dikte en zwaarte van onze flanel katoen (175 gram/m2) voor een luxe, geborgen slaapervaring die je nergens anders vindt.

3. Vochtregulatie

Net als normaal katoen is biologisch flanel katoen ademend en vochtabsorberend. Dit betekent dat het beddengoed vocht afvoert, zoals zweet, waardoor je droog en comfortabel blijft, zelfs als je het warm krijgt tijdens de nacht. Hoewel flanel beddengoed warmer is, behoudt het toch de natuurlijke eigenschappen van katoen, wat essentieel is om een klamme slaapervaring te voorkomen.

4. Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Kiezen voor biologisch flanel katoen beddengoed van SNURK betekent ook kiezen voor duurzaamheid. Ons GOTS gecertificeerd biologisch katoen wordt geteeld zonder het gebruik van schadelijke pesticiden en synthetische meststoffen, wat beter is voor zowel het milieu als de boeren die het verbouwen. Dit draagt bij aan een duurzamere wereld en zorgt ervoor dat je beddengoed vrij is van schadelijke chemicaliën. Bovendien is flanel katoen, door zijn dikkere structuur, ook duurzamer dan normaal katoen, waardoor het langer meegaat zonder aan kwaliteit in te boeten.

5. Allergievriendelijk

Ons biologisch flanel katoen is hypoallergeen, wat betekent dat het geen allergieën of huidirritaties veroorzaakt. Dit is vooral belangrijk in de winter, wanneer droge lucht en verwarming de huid al kunnen irriteren. Al ons flanel beddengoed voldoet aan het Oekotex keurmerk. Om dat te krijgen mogen er geen schadelijke grondstoffen worden gebruikt zoals zware metalen of ziekteverwekkende kleurstoffen. Bovendien ademt flanel katoen beter dan synthetische stoffen, wat helpt om een gezonde slaapomgeving te behouden.

6. Gemakkelijk te Onderhouden

Een ander groot voordeel van flanel katoen is het gemak in onderhoud. Biologisch flanel katoen beddengoed behoudt zijn zachtheid en warmte, zelfs na meerdere wasbeurten. Het hoeft niet gestreken te worden, wat een tijdsbesparing betekent en de levensduur van het beddengoed verlengt. Bovendien wordt het, naarmate het vaker gewassen wordt, alleen maar zachter en comfortabeler.

7. De Stijlvolle Keuze 

Naast de uitzonderlijke kwaliteit van ons flanel, biedt SNURK ook een mooie selectie aan prints. Of je nu houdt van speelse, kleurrijke ontwerpen of liever een klassiek, ingetogen patroon kiest, SNURK heeft voor ieder wat wils. Deze creatieve ontwerpen maken je bed niet alleen warm en comfortabel, maar voegen ook een stijlvol element toe aan je slaapkamer. SNURK stopt fun in functionaliteit.

Image 62510776549756

Conclusie

Kortom, SNURK beddengoed van biologisch flanel is in de winter absoluut geen overbodige luxe en een aanschaf die je zal verrassen in kwaliteit en zachtheid. Veel klanten die één keer onder ons flanel geslapen hebben, willen niets anders meer. Ervaar het deze winter zelf, je wintertenen zullen je eeuwig dankbaar zijn.