Ontworpen in Amsterdam, gemaakt in Portugal.

Alles van SNURK wordt bedacht en vormgegeven in Amsterdam en vervolgens verantwoord geproduceerd in Portugal. Er zit een leuk denk- en maakproces achter, dat we hier in beeld voor je brengen.

Image 35177286959411

Idee

De SNURK designers bedenken en maken alle prints zelf in Amsterdam. Daarbij leggen ze de lat hoog voor zichzelf. Een SNURK print moet altijd mooier, beter en origineler zijn dan wat er al bestaat. En liefst zit er ook nog een leuke knipoog in. Inspiratie voor die prints halen ze uit het dagelijkse leven, gecombineerd met trends uit de mode en interieur.

Image 35177286795571

Vormgeving

Als een print thema bedacht is is, moet het uitgevoerd worden. Soms betekent dat handwerk (zoals met dit origami diertje). Daarna wordt het gefotografeerd en vervolgens in de computer verder bewerkt. Tegenwoordig spelen we ook al met de wondere wereld van A.I.

Image 35177287287091

Productie

Designers Peggy en Michelle gaan geregeld naar Portugal, waar onze producenten zitten. We werken nauw samen met lokale textielbedrijven die -net als ons- eerlijkheid, duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben. We onderhouden al jarenlang dezelfde relaties.

Image 35177339420979

Drukken

Hier zie je onze dinosaurus print die op biologisch katoen wordt gezeefdrukt. We werken ook veel met digitale print machines. Onze kleding wordt bijvoorbeeld altijd digitaal gedrukt.

Image 35177339388211

Kwaliteit

We dubbelchecken altijd of de print mooi is geworden, de stof goed voelt en de kleuren kloppen. Net die extra aandacht en controle maken voor ons vaak het verschil tussen 'wel aardig' en echt mooi.

Image 35177286926643

Afwerking

In het Portugese naai-atelier wordt de stof geknipt, genaaid en ingepakt. Met de hand, één voor één. Dus geen grote geautomatiseerde machine die een kant-en-klaar product uitspuugt. Doordat we met kleine familiebedrijven werken, zijn de arbeidsomstandigheden netjes en goed. De jaarlijkse audits uitgevoerd door GOTS (het keurmerk voor biologische vezels en duurzaam ondernemerschap) zien er op toe dat elke schakel in de keten elk jaar duurzamer en socialer wordt.

Droom groot.

SNURK maakt al sinds 2007 design beddengoed. Het meest populair zijn nog altijd de overtrekken die je transformeren tot een astronaut, prinses, haaientemmer, zeemeermin of wat je droom ook is. We stoppen veel tijd en aandacht in het zo realistisch mogelijk uitvoeren van prints. Geen kant-en-klaar plaatje van het internet, maar een zelfgemaakte foto van the real thing. Het is niet altijd makkelijk om ‘the real thing’ te vinden. Want waar haal je een echt astronautenpak vandaan? En hoe fotografeer je een zeemeermin of fee, als we allemaal weten hoe verlegen die zijn? 

Image 35177696887091

Astronaut

Toen het idee voor het Astronaut overtrek ontstond, was meteen duidelijk dat alleen een echt ruimtevaarders pak zou voldoen. Bij het Nederlandse Space Expo museum vonden we een klassiek Apollo Moon suit. En gelukkig voor alle astronauten in spe, mochten we het een dag lenen. Leuk weetje: SNURK oprichter Erik stond model in het pak voor de foto.

Image 35177555263795

Mermaid & Fairy

Wanneer dromen gaan over fantasie figuren, vergt het iets meer creativiteit om ze waar te maken. Voor de zeemeermin fotografeerden we een echte vissenstaart en bedekten we een bustier met zeeparels en schelpen. Ons feeën dekbedovertrek is een ode aan Cicely Mary Barker’s Flower Fairies, een geïllustreerd boek uit 1923. We namen foto’s van bloemenkelken, insectenvleugels en naaiden zelf een puntige groene maillot.

Image 35177555296563

Ballerina

Het ballerina dekbedovertrek is een samenwerking met het Nationaal Ballet. Niet alleen leverden zij ons een prachtige tutu, maar ook een van hun professionele ballerina’s om erin te poseren (Nancy Burer). Wanneer je bedenkt dat ons Nationaal Ballet gezelschap behoort tot de absolute wereldtop, wordt deze print nog specialer. Als ballet je droom is, is dit je dekbedovertrek.

Huisgemaakt handwerk

SNURK koestert een voorliefde voor handwerk print thema’s. Het geeft ons de vrijheid te spelen met mooie texturen en optische illusies. Vaak wordt daarbij de hulp ingeschakeld van handwerk specialisten. Soms zelfs alle medewerkers van een ziekenhuis.

We vouwen, we breien, we kleien..

Image 35177798533427

Crane Birds & Paper Zoo

Nederlands grootste ziekenhuis, Amsterdam UMC, vroeg ons hun beddengoed te herontwerpen. Dat resulteerde in deze origami kraanvogel print. Wat het extra bijzonder maakt, is dat de papieren vogels die je ziet, gevouwen zijn door het ziekenhuispersoneel. Zij hebben samen 1.000 kraanvogels gevouwen, omdat volgens de Japanse traditie dit aantal voorspoed en goede gezondheid brengt.

Image 35177798566195

Clay Traffic

‘Maak van je dekbed een speelkleed’ was het basis idee voor deze print. Maar alleen lege straten op een kinderbed, dat staat toch een tikkeltje saai. Dus wilden we er auto’s en motors aan toevoegen gemaakt van Play-Dough klei. Speels imperfect en vrolijk. Keramiek artiest Georgina Vieane wist er wel raad mee.

Image 35177798598963

Twirre

Onderhand een SNURK classic: onze gebreide wollen dekenprint. Door velen gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Dat komt omdat onze XL wolprint ook echt gebreid is met XL bollen wol en bezemstelen als breipennen. En omdat het zo’n breiwerk van formaat is, vernoemden we de print naar de breister: Twirre van Kraaijenoord.